VÅRA KURSER

VALP-/GRUNDKURS
Valpkursen vänder sig till hundägare med valpar i 3-6 månaders ålder vid kursstart och Grundkurs vänder sig till dig med en hund som är äldre än 6 månader men som inte gått valpkurs.

Kursen syftar till att bygga en god relation mellan hund och ägare, så att man får en välfungerande hund i familjen och samhället. Föraren får verktyg för att kunna träna vidare oavsett om det ska vara en tävlingshund eller en familjehund.


Grundläggande kommunikation mellan hund och förare samt hundens skötsel och hälsa. Hundens behov av aktivering samt hunden och lagen.

AGILITY 

Det här är kursen för dig som har genomfört ett godkänt allmänlydnadspass och på ett fartfyllt, roligt och spännande sätt vill fortsätta att ha kul tillsammans med din hund.
Alla hundar som är över 12 månader och friska är välkomna!

Agility är en hundsport där hunden på kortast möjliga tid och minsta möjliga antalet fel ska ta sig runt en hinderbana med hjälp av sin förare. Hinderbanan kan bestå av slalom, tunnlar, hopphinder, gungbräda osv. 


  • Grundkurs
  • Tävlingsinriktning
  • Handlingskurs


RALLYLYDNAD

Det här är kursen för dig som har genomfört ett godkänt allmänlydnadspass och vill bygga vidare på att ha kul, samarbeta och kommunicera med din hund! 

I rallylydnaden så ska hund och förare tillsammans ta sig igenom en utmarkerad bana med 12-20 lydnadsmoment. Dessa ska genomföras vid skyltarna som markerar och informerar om det specifika lydnadsmomentet längs banan. Antalet moment bestäms utifrån svårighetsgrad på banan och det finns följande fyra klasser: nybörjare, fortsättning, avancerad och mästare.

Sporten har fort blivit mycket populär hos såväl unga som gamla!


  • Grundkurs
  • Fortsättningskurs


ALLMÄNLYDNAD
Från 6 månader.

Kursen har som mål att bygga vidare på relationen mellan hund och förare, för att nå den grundläggande vardagslydnad som alla hundar bör ha.

Vi lägger stor vikt vid inkallning, att gå fint i koppel, att klara möten med hundar och människor.  Vi jobbar även med litet nosarbete i form av enklare spår och uppletande av föremål/godis. Vi tränar även med olika störningar. Kursen avslutas med Allmänlydnadspasset för den som vill.


TÄVLINGSLYDNAD

Grundkurs Tävlingslydnad

Kursen är för dig som vill träna och tävla lydnad. Vi tar upp momenten i Startklass, och tittar på detaljer, helhet och tävlingsträning. Du får hjälp på den nivån som du och din hund befinner er på.


Vi blandar teori och praktik samt hjälper varandra inom gruppen, du kommer alltså både att träna din egen hund och hjälpa dina kurskamrater. Hunden behöver därför ha en bra plats att pausa på, t.ex bilen eller en filt som den är lugn på.

Vi tränar helt belöningsbaserat. Ta med de bästa belöningarna din hund vet!

NOSAKTIVERING

Kurs som erbjuder tillfällen att prova på olika nosaktiveringar

Målet för kursen är att du och din hund ska hitta roliga aktiviteter som samtidigt stimulerar hunden mentalt

SÖK

För dig som är intresserad av sök, finns som tävlingsform men är även en trevlig aktivering för sällskapshunden.

Personsök går ut på att hunden ska hitta en människa  i terrängen. Det behövs inga förkunskaper men du måste kunna ha din hund lös och den måste komma på inkallning.

SPÅR

För dig som är intresserad av att spåra med din hund, finns som tävlingsform men är även en trevlig aktivering för sällskapshunden

Denna kurs vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig spåra med din hund. Spår innebär att hunden, i lina, följer ett spår som en människa gått. Vi tränar både på öppen mark och i skog.

SENASTE BILDERNA